Nieuwsbrief WSVW – september 2021

We hebben een aantal mooie watersportmaanden achter de rug, waarin meer dan ooit is gesurft/gesupt/gezeild door onze leden. Ook het aantal lessen is weer fors toegenomen. Gaaf om te zien dat de watersport activiteiten op de Cattenbroekerplas nog steeds toenemen en het zoveel mensen plezier en ontspanning geeft.

WSVW Rookvrij met ingang van september 2021!

Watersportvereniging Woerden zet met ingang van september 2021 de stap naar een rookvrije vereniging. Wij vinden het belangrijk en goed om zowel voor de jeugd- als de volwassen leden een rookvrije sportomgeving te bieden. Roken en sporten passen niet bij elkaar. Op deze manier sluiten wij ons als verenging aan bij “de Rookvrije Generatie”. Zowel bij de ingang als bij de club zelf zullen “Rookvrij borden/-stickers” komen te hangen. Leden of bezoekers die roken zijn uiteraard nog steeds van harte welkom op de club, maar verzoeken wij wel vriendelijk buiten het WSVW terrein en buiten het zicht te roken.

 

Seizoenafsluiting zondag 10 oktober 2021 vanaf 13.00 uur

Wij nodigen jullie van harte uit voor de seizoenafsluiting die gepland staat op zondag 10 oktober vanaf 13.00 uur. Gezellig met elkaar verhalen ophalen van het afgelopen seizoen en uiteraard lekker surfen, zeilen en suppen.  Wij zijn nog druk doende om extra surfmaterialen te regelen, zodat diverse nieuwe boards en zeilen geprobeerd kunnen gaan worden. Uiteraard kan er ook worden gefoild en is de Splash zeilboot beschikbaar.

Aan het einde van de dag willen we met de liefhebbers een hapje eten. Om te kunnen inschatten wat we aan eten/drinken moeten inkopen, willen we jullie vragen je uiterlijk 7 oktober aan te melden voor het eten. Dit kan via bestuur@watersportwoerden.nl.  Als je blijft eten, vragen we een bijdrage in de kosten van € 5,00 p.p. Deelname aan de dag zelf is uiteraard gratis.

 

 

Verbeterde bereikbaarheid WSVW – Sleutelkluisje

Aan het begin van dit seizoen zijn we gestart met het sleutelkluisje, om de toegankelijkheid van de vereniging te verbeteren. In het sleutelkluisje zitten de sleutels van het toegangshek, de clubcontainer en de kleedkamer. De ervaringen tot nu toe zijn heel positief.

Er wordt veel meer gebruik gemaakt van de surf- en supmaterialen uit de clubcontainer. De “sleutelkluisje groepsapp” heeft inmiddels 50 leden.  Wil je hier als lid ook gebruik van maken, stuur dan een mail met je 06-nummer naar bestuur@watersportwoerden.nl.

 

Vrijwilligers gezocht

Onze vereniging groeit nog steeds heel hard. We zijn heel blij met onze vrijwilligers. Dit zijn er echter (veel) te weinig. Dit betekent dat er steeds meer van ons als bestuur wordt gevraagd. Dat is voor even niet erg, maar als dit structureel blijft toenemen, moet er iets gebeuren. Vandaar deze oproep:

Wie vindt het leuk om zich als vrijwilliger en/of bestuurslid aan te melden?
Alle hulp is welkom. Wij hebben de volgende vacatures:

  • Coördinator zeilcommissie (het in goede banen leiden van de zeillessen: contact met de zeilinstructeurs, met de planner van de lessen en met het bestuur)
    (hoofd-) Instructeur zeilen
  • Onderhoud van het terrein/het gebouw/de containers
  • Onderhoud/reparatie  van het watersportmateriaal
  • Bestuurslid
  • Marketing/social media: Facebook/Website/Nieuwsbrief

Je kunt grotendeels zelf bepalen hoeveel tijd je wilt besteden en wanneer. Iedere hulp is welkom.

Wij zouden het zeer waarderen als jij als lid je steentje wilt bijdragen aan onze mooie club. Mocht het niet lukken om meer vrijwilligers te vinden, kan dit leiden tot een hogere contributie en/of het moeten annuleren van bepaalde activiteiten/faciliteiten. Wij gaan ervan uit dat het niet zover hoeft te komen.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden, stuur een mail naar bestuur@watersportwoerden.nl.

 

Overig nieuws

Aan het begin van volgend seizoen krijgen we een nieuw camerasysteem met live beeld van zowel de club als de plas. Op deze manier kun je via de website altijd zien of er iemand aanwezig is en of er goed kan worden gevaren op de Cattenbroekerplas. Weer een mooie stap vooruit voor de club.
Uiteraard kun je ook na de seizoenafsluiting gewoon blijven watersporten, voor de echte liefhebbers: er kan 12 maanden per jaar worden gewatersport. Het sleutelkluisje is het hele jaar te gebruiken.
Op het gebied van onze toekomstige verhuizing naar ons eigen verenigingseiland is weinig nieuws te melden. Het is nog steeds wachten op het ontwerpbestemmingsplan waarin de bouwplannen van De Pretfabriek zijn opgenomen. Pas daarna wordt duidelijk of en wanneer er gestart zal worden met de bouw door de Pretfabriek en aansluitend onze verhuizing naar ons verenigingseiland.

Hopelijk weer tot snel op de plas!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.