Beste windsurf liefhebbers!

Het windsurfseizoen 2021 gaat in april 2021 hopelijk weer van start. Uiteraard rekening houdend met het Corona protocol.
Wanneer? Doorgaans op zondagen; het 3e weekend van de maand op zaterdag en bij voldoende animo en beschikbaarheid van een instructeur breiden wij het programma uit met een les van 12.30 – 14.30 uur.
De lessen zijn van 10.00 – 12.00 uur en kosten € 25,- per les incl. materialen.

Geef je snel op, want zoals je weet, de lessen lopen snel vol.
Wij hopen jullie weer spoedig op de club te zien

NB: mocht je interesse hebben om surfles te gaan geven of ken je iemand die dit leuk zou vinden: meld je dan bij mij en/of Roos.

Met vriendelijke groet,
mede namens instructrice Roos Bouhuis,

Annemieke Lelieveld
Team Watersport Woerden
M 06 36135611

Intro les windsurfen

Bestemd voor: alle leeftijden (vanaf 8 jaar, goed zwemmen is een vereiste).
Duur: 120 minuten
Kosten per cursus per persoon: € 25,00
Groepsgrootte: 1 – 5 personen
Je hoeft voor deze les geen lid te zijn van de vereniging.

Doel: Je leert de beginselen van het windsurfen. Je zal aan het einde van de Intro les halve wind kunnen varen, een beginners overstag kunnen maken en je leert de beginselen van het sturen. Je zal zelfstandig heen en weer kunnen varen.

Inhoud introductie les:

  • Je wordt ontvangen op locatie door een instructeur van de WSVW.
  • Als eerste leer je draaien tegen de wind in (overstag). Daarna zal je leren wegvaren en leer je zelfstandig op het water draaien. Hierbij zal de afstand steeds vergroot worden. Als je vaardig genoeg bent zal je het sturen op een surfplank leren. Er zal het een en ander aan theorie worden verteld, maar het is de bedoeling om je zo veel mogelijk op het water te laten staan.
  • Aan het einde van de les kun je zelfstandig heen en weer varen.
  • Na de intro les kun je kiezen voor drie aansluitende lessen.

Beginnerscursus windsurfen

Bestemd voor: alle leeftijden (vanaf 8 jaar, goed zwemmen is een vereiste).
Duur: 3 keer een les van 120 minuten
Kosten per cursus (3 lessen) per persoon: 75,00 euro
Groepsgrootte: 1 – 5 personen
Deze les is voor leden van de vereniging.

Doel: Na de Beginnerscursus kun je zelfstandig een windsurfset klaarmaken, en je kunt op een windsurfplank varen waarheen je wilt. Aan het einde van de cursus kun je halve, ruime en aan de wind varen, een gevorderde overstag én een gevorderde gijp maken.

Inhoud beginnerscursus:

  • In les 2 leer je aan de wind varen zodat je niet meer afdrijft. Hiermee kun je ook een punt tegen de wind in bereiken. Daarnaast wordt er gewerkt aan je surfhouding. In het tweede deel van de les zal de instructeur een stuk opkruisen, dat wil zeggen dat je verder de plas op gaat. Daar gaan we leren gijpen en met een gijp zullen we naar de locatie terug varen.
  • Les 3 starten we met het optuigen van de surfset. Dit wordt eerst voorgedaan en daarna zal je dit onder begeleiding zelfstandig doen. Op het water zal je het overstag gaan verbeteren.
  • In les 4 zal je een start leren maken vanaf het strand (beachstart). Wat je daarna in de les gaat doen is afhankelijk van je niveau. Als je het aankan gaan we varen met een groter zeil en een kleinere plank. Mocht je iets nog niet zo goed kunnen dan zullen we de vaardigheden uit de vorige lessen die nog moeilijk zijn herhalen en verder trainen.

SCHRIJF JE NU IN VOOR EEN WINDSURFLES