Altijd al eens les willen hebben van een topsurfer? Dit is je kans. Op vrijdag 23 september komt Olympisch windsurfster Lilian de Geus samen met haar coach Jacco Koops naar Watersportvereniging Woerden.

Lilian de Geus greep bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro net naast een medaille. Haar prestatie is er 1 om trots op te zijn.

Ze won de afsluitende medalrace en leek daarmee alsnog de sprong naar het podium te maken. Nadat alle tien deelneemsters echter over de finishlijn waren gegaan, bleek Lilian voor brons net één punt tekort te komen. Ze was als nummer zeven aan de afsluitende manche begonnen. Wil je zien hoe zijn de medal race wint op de Olympische Spelen? Kijk dan eens hier.

Over de clinic

Lilian geeft samen met Jacco een clinic op alle niveaus. We gaan er wel van uit dat je de basis van windsurfen onder controle hebt. Geen board en tuigage? Geen probleem daar zorgen wij voor! Wij beginnen om 17:00 uur en stoppen rond 19:30 uur. De indeling van de clinic wordt bekend gemaakt na het sluiten van de inschrijving. Bij 40 deelnemers sluiten we de inschrijving; wees er snel bij! De clinic wordt mogelijk gemaakt door de Rabobank, Boardguru (Fanatic – North Sails – ION) en de vrijwilligers van de Watersportvereniging Woerden

Inschrijven doe je hier.

Jacco Koops & Lilian de Geus - Windsurfclinic WSVW

Lilian de Geus

Zij leert op haar 12e windsurfen tijdens vakantie in Italië. In 2006 surft ze haar eerste clubraces en komt later uit in de Big Techno jeugdklasse. Tevens voetbalt De Geus 10 jaar lang op zeer hoog niveau. Maar het surfen gaat altijd voor. In aanloop naar de Olympische Spelen van London 2012 wordt Lilian uit 16 surfsters geselecteerd voor een Olympische campagne met als doelstelling zich te kwalificeren voor deelname aan Rio 2016 met medaillekansen in Tokyo 2020. Sinds 2013 is De Geus lid van Team Delta Lloyd en ligt ze goed op koers richting Rio 2016. Op zowel de World Cup 2014 in Palma als het Rio Testevent 2014 behaalt ze zilver, en tijdens de ISAF Worlds 2014 in Santander surft ze naar een 10e plaats, ze wint de ISAF Wereldbekerwedstrijd in het Zuid Franse Hyeres en plaatste zichzelf daarmee voor de Olypmische Spelen in Rio.

Jacco Koops

Na een actieve surfcarrière in de Mistral-klasse en een bronzen plak op het EK in 1992 is Koops sinds 1997 als coach werkzaam voor het Watersportverbond. In de 470-dames klasse behaalt hij vele successen. Onder zijn begeleiding groeien de zeilsters Berkhout /De Koning uit van subtoppers tot drievoudig wereldkampioen (2005, 2006 en 2007) en winnen ze zilver op de Olympische Spelen in 2008. Het vervolg met het 470-duo Berkhout/Westerhof is wederom succesvol: een wereldtitel in 2009 en Olympisch brons op de Spelen van 2012. Direct na de Spelen van 2012 levert hij een grote bijdrage aan het opstarten van de nieuwe Olympische klassen 49-er FX en Nacra. Sinds 2013 is Koops de coach van de RS:X dames/Lilian de Geus. In 2015 werd hij verkozen tot Coach van het Jaar tijdens het Zeiler van het Jaar feest.

Fotocredits: Management Lilian de Geus en Richard Langdon/Ocean Images http://www.oceanimages.co.uk

De clinic wordt mede mogelijk gemaakt door:
– De vrijwilligers van de Watersportvereniging Woerden
– De Rabobank
– Boardguru (Fanatic, North Sails en ION)

Volg alle activiteiten op:
Twitter: @WSVWoerden, @RabobankRV @Liliandegeus
Facebook: Watersportvereniging Woerden, Rabobank, Lilian de Geus